Etableringsår
Byggeår - 1964. Påbygg - 1975. Delvis renovert - 2015.
Lokasjon
NEDRE STRAND, ASKØY, BERGEN
Materialer
SW12 AART SMALL
Farger
Zink
Arkitekt
Private tegninger og ønsker, tegnet og søkt i samarbeid med HOPLAND BYGG

Det gode liv på Strand

Marius Tengs Johansen beskriver nedenfor sitt renoveringsprosjekt med profiler fra Superwood.

Dette klassiske Rødlandhuset ble bygget i 1964 og utvidet med et påbygg og innredet kjeller i 1974. I dag har huset blitt totalrehabilitere med nytt tak, nye vinduer, etterisolering av yttervegger og har ikke minst fått en fantastisk ny fasade med spilekledning fra Superwood. Med fantastisk utsikt inn mot Bergen by, og sentrert på en 1,2 mål stor tomt har man alt man kan ønske seg for en familie. Stor hage med flere behagelige uteplasser, og gode solforhold fra morgen og til kveld.

Da prosessen med renovering ble initiert ble det fort klart at vi ønsket kvaliteter som hadde lang levetid, og som samtidig krevde minimalt med vedlikehold. Tid er i dag blitt en knapphetsfaktor og det å investere i produkter som kunne være med på å skape mer tid til å være mer sammen med familie var utrolig viktig. Superwood som kledningsbord ble rakst lansert som et alternativt da det oppfylte alle disse kriteriene samtidig som det hadde den moderne profilen vi søkte. Valget falt på profilen SW AART 12 i fargen Zink som forhåpentligvis vil utvikle seg og gråne jevnt og naturlig til omgivelsene rundt huset som består av en naturlig hage med store furutrær, og omliggende berg.

Forutenom vårt eget behov for minimalt vedlikehold og mer tid var det et absolutt pluss at Superwood representerte en moderne tilnærming til miljø og bærekraftighet i produksjon og behandling av materialene. Selv om ikke det har vært en dominerende styringsfaktor i alle våre valg føles det likevel godt å vite at deler av valgene våre er med på å skape et noe mer positivt avtrykk på miljøet.

Vi gleder oss til et liv med Superwood som kledning og gleder oss til å følge utviklingen til produktet og dets påvirkning på hjemmet vårt i årene som går."
Marius Tengs Johansen