Tre med kvalitet

Kvalitet og unik holdbarhet.

Superwood er laget for å vare. Og for å bevare.

Superwoods-kledning holder mange ganger lenger enn ubehandlet gran. Det er dokumentert. En klar fordel både økonomisk og i forhold til bærekraft. Hver eneste celle i treverket er impregnert fra innsiden til utsiden. Det gir unik beskyttelse mot råte og Trenedbrytende sopp uten bruk av tungmetaller. Men det sikrer deg også mer fritid og mindre arbeid. Det er rett og slett mindre vedlikehold og reparasjoner hos Superwood.
Ole Dalsgård Nielsen
Adm. direktør, Superwood
Våre mål og ambisjoner

Verdens beste bord er ikke tilfeldig.

Superwood skal ikke bare holde. Det bør også være verdt å beholde.

For oss er ikke verdens beste bord bare et morsomt slagord. Det er et mantra og en filosofi som vi prøver å leve etter hver eneste dag. Vi streber etter å være best i alle aspekter av det vi gjør.

Vi bruker bare det beste råmaterialet. Superwood er valgt tre fra utvalgte skoger. Vi bruker bare nordisk gran fra nøye utvalgte og PEFC-sertifiserte sagbruk i Sverige, Norge og Finland.

Vi bruker bare det beste av treet. Stokkene velges fra et senterfritt kutt, basert på et ønske om å unngå margstrålen og ungdommelig ved midt i stokken. Etter kutting blir alle profiler grundig inspisert og sortert for hånd. Det sikrer en jevn, høy kvalitet.

Vår patenterte teknologi sørger for best impregnering. Den patenterte impregneringsteknologien som alle våre produkter gjennomgår er den eneste i sitt slag som sikrer en unik gjennomimpregnering av treet og skaper grunnlaget for lang holdbarhet.

Læs mere om vores mission

Vi setter alt på ett bord.

Med trebekledning fra Superwood er du garantert kvalitet og fleksibilitet fra øverste hylle.

holdbarhedsikon

Mangdobblet holdbarheten

Superwoods kledning holder mange ganger lenger enn ubehandlet gran. Det er dokumentert. En klar fordel både økonomisk og i forhold til bærekraft.

Ikon af diamant som symbol på finish, fordi vi skåner miljøet

100% fullstendig impregnert.

Tradisjonell trykkimpregnering gir begrenset beskyttelse på overflaten. Men ikke Superwood. Hver eneste celle i treet vårt er impregnert fra innsiden til utsiden med unik beskyttelse mot råte og Trenedbrytende sopp uten bruk av tungmetaller.

Ikon der symboliserer bæredygtighed

CO2 nøytral

Superwood er CO2-nøytralt og vår patenterte gjennomimpregnering er både miljøvennlig og skånsom, siden den foregår uten bruk av giftige tungmetaller og løsemidler.

PEFC-sertifisert

Superwood er PEFC-sertifisert grantre fra bærekraftig skogbruk. Alt treverk er kvalitetsgran fra de fineste utvalgte sagbrukene i et geografisk belte over hele Norge, Sverige og Finland.

overfladebehandling-ikon

Minimalt vedlikehold

Superwoods unike holdbarhet sørger for mer fritid og mindre arbeid. Det er rett og slett mindre vedlikehold og reparasjon med Superwood. I tillegg er treet lett og tørt og derfor lettere å håndtere, bearbeide, montere og male.

Ikon af træbrædder

Høyere kvalitet og stabilitet

Våre arkitekttegnede profiler med fjær / not sikrer høyere stabilitet. Alle profilene er høvlet på vår egen fabrikk. Etter kutting blir alle profiler grundig inspisert og sortert for hånd. Det sikrer en jevn, høy kvalitet.

Bærekraftig og patentert

Unik impregnering.

En tradisjonell trykkimpregnering presser bare beskyttelsen inn i granens overflate. Derfor har treet bare begrenset beskyttelse. Det er ikke tilfelle med Superwood. Her sikrer en helt unik og patentert teknologi at kledningen er beskyttet helt inn i innerste.

Den unike impregneringsteknologien bringer trebeskyttelsen lenger under overflaten av treet, som mikroskopiske partikler som fester seg overalt i trecellene.

Vi har utviklet verdens eneste anlegg som bruker resirkulert karbondioksid til å oppløse og transportere trebeskyttelse inn i platene. Det foregår i en patentert høytrykksprosess.

Mer enn hundre ganger mindre trebeskyttelsesmiddel brukes enn ved konvensjonell impregnering. Samtidig sørger lavt vannforbruk for at treet er helt tørt etter behandling - og derfor både bedre og lettere å jobbe med.

Les mer om gjennom impregnering
Vi tror på vitenskap

Opplev vårt eget SuperTestLab.

Grundighet. Nysgjerrighet. Innsats.

Vi er nerder. Vi elsker kunnskap og praktisk erfaring om hvordan tre utvikler seg over tid.

Derfor har vi bygget vår egen SuperTestlab. Et dedikert utendørs testområde, der vi har laget et stort antall installasjoner i forskjellige materialer, profiler og farger i et kontrollert miljø.

Hensikten er å teste og studere treets utvikling over tid - og i utemiljøet - for å oppleve hvordan tid, vær, materiale og vedlikehold påvirker utseende og holdbarhet.

AART Designers har vært en del av Superwoods utvikling, mot å skape bærekraftige og bærekraftige løsninger der vi har minst mulig innvirkning på miljøet. Målet er at vi sammen utvikler kreative, smarte og trygge fasadeløsninger med lang levetid.
Anders Tyrrestrup, Stiftende partner/CINO
AART Designers