Etableringsår
2003
Lokasjon
Løkken
Materialer
SW04 REKTANGULÆR
Farger
Sort

Like ved Vesterhavet i Løkken står det et klassisk dansk sommerhus som etter 20 års eksponering i det barske kystklimaet fortsatt fremstår ekstremt flott. Fasaden er malt én gang mot nord og øst og 2–3 ganger mot sør og vest i løpet av disse 20 årene.

Sommerhuset og det tilhørende annekset har nylig blitt renovert. Her ble Superwoods fasadekledning gjenbrukt fra de delene av fasaden som ble fjernet under renoveringen. Den gjenbrukte fasadekledningen var fortsatt i god stand til tross for det barske kystklimaet og trengte kun et nytt strøk maling for å kunne brukes om igjen.

Vi har gjennom årene konstatert at Superwood-fasadene ikke krever mye vedlikehold, fordi det er snakk om formstabilt kvalitetstre. Det har kun vært nødvendig å male fasaden én gang mot nord og øst og 2–3 ganger mot sør og vest de siste 20 årene. Det lever vi godt med, og det er samtidig et viktig poeng å sørge for periodisk vedlikehold og korrekt overflatebehandling av tre, da det ellers vil bli misfarget og nedbrutt i overflaten. Det er viktig å huske vedlikehold dersom man ønsker å bygge i tre.
Anders Chr. Haarh
Partner, M.Sc., Milestone Pro.

Relaterte produkter.